آموزش لایحه نویسی قضایی
دوره آموزش لایحه نویسی قضایی با ارایه مدرک رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور در آموزشگاه پارسیان در تبریز با بهره گیری از برترین اساتید برگزار میشود. این دوره ویژه عموم میباشد ودارای شرایط سنی و تحصیلی خاصی نمی باشد.
لایحه چیست؟
وقتی طرفین دعوا در دادگاه حاضر می شوند و اظهاراتی را بیان می کنند این اظهارات در جلسات دادگاه به عنوان دفاعیه شناخته می شود. حال ممکن است یکی از طرفین دعوا یا هر دوی آنها دفاعیات خود را مکتوب کنند. این دفاعیات مکتوب شده در مسائل حقوقی لایحه نام دارد. نگارش لایحه معمولا توسط افراد آشنا به حقوق انجام می شود.
در لایحه مواردی غیر از آنچه که در دادخواست نوشته شده است یا برای دادگاه ضروری است نوشته می شود. جزئیاتی که در لایحه درج می شود باید مستدل و مستند باشد تا مورد قبول دادگاه قرار گیرد. شاید برخی افراد نتوانند به صورت شفاهی آن چیزی که لازم است را بیان کنند اما با مکتوب کردن آن حرف خود را به دادگاه منتقل می کنند.
هزینه لایحه نویسی چقدر است؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا هزینه لایحه نویسی ، توسط وکیل یا مشاور حقوقی ، مبلغ ثابت و مشخصی ندارد و در هر مورد خاص ، ممکن است هزینه های متفاوتی مطالبه شود . لذا نمی توان هزینه لایحه نویسی را به صورت مقطوع مشخص کرد . اما آنچه که در ارتباط با هزینه لایحه نویسی اهمیت دارد ، آن است که در دعاوی با اهمیت بیشتر ، همچون دعاوی کیفری که افراد ، از مشاوره لایحه نویسی استفاده می کنند ، ممکن است هزینه لایحه نویسی ، بیشتر از هزینه لایحه نویسی دعاوی خانوادگی ، همچون نفقه یا مهریه باشد .
علاوه بر پیچیدگی و اهمیت دعوا که در تعیین هزینه لایحه نویسی موثر است ، تخصص و سطح مهارت شخصی که اقدام به نوشتن لایحه می نماید ، می تواند در تعیین هزینه لایحه نویسی ، موثر باشد . به همین دلیل ، نگارش لایحه دفاعیه و ارائه مشاوره لایحه نویسی توسط وکلای دادگستری ، هزینه به مراتب بیشتری نسبت به لایحه نویسی توسط کارشناسان حقوقی دارد که بعضا به صورت آنلاین ، در ارتباط با نوشتن لایحه ، مشاوره می دهند . اما در هر صورت ، هزینه لایحه نویسی ، به نسبت گرفتن وکیل و پرداخت حق الوکاله به وی ، به صرفه تر می باشد .
هزینه مشاوره حقوقی
در واقع وجود لایحه، به قاضی این فرصت را می دهد که رای با کیفیتی را صادر کند. فردی که لایحه را نگارش می کند باید اطلاعات حقوقی مناسبی را در مورد پرونده داشته باشد. قبل از نگارش لایحه توسط بهترین وکیل می توانید با یکی از وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشاوره حقوقی تلفنی انجام دهید بعد از آن اقدام به ثبت نگارش لایحه نمائید.
سرفصل های آموزش لایحه نویسی
· نگارش لایحه با موضوع مدنی
· نگارش لایحه با موضوع فسخ قرارداد
· نگارش لایحه با موضوع طلاق ، نکاح و مهریه
· نگارش لایحه با موضوع قتل
· نگارش لایحه با موضوع تصرف عدوانی و سرقت
· نگارش لایحه با موضوع کلاهبرداری،ارتشاء و اختلاس
· نگارش لایحه در موضوعات تجاری
· نگارش لایحه در سایر امور جزایی (جرم،شروع جرم، محاربه و شرب خمر)
تمامی موارد ذکر شده در فوق به صورت کاملا تخصصی و مطابق سرفصل های ارائه شده به متقاضیان دوره آموزش لایحه نویسی آموزش داده خواهد شد.می توانید جهت ثبت نام و مشاور رایگان با کارشناسان مجموعه با شماره تلفن (041-4164) و یا از طریق واتساپ با شماره (09361364164)در ارتباط باشید.

در چه مواردی می توان از لایحه استفاده کرد؟
اگر مشکلی پیش بیاید و طرف پرونده نتواند در جلسه دادگاه حاضر شود. برای اینکه رای به صورت غیابی صادر نشود لایحه ارسال می شود. همچنین گاهی اوقات ممکن است موکل یا وکیل به دلیل داشتن اضطراب نتوانند سخن خود را در جلسه دادگاهی به درستی بیان کنند. در چنین مواقعی نیز وکیل اقدام به نوشتن لایحه می نماید.
به صورت اشتباهی شکایتی بر علیه شما در نقطه ای دیگر از کشور انجام شده باشد. شما می توانید از طریق دفاتر خدمات قضایی لایحه ای را برای شعبه مورد نظر ارسال کنید. همچنین در ماده 93 قانون آیین دادرسی مدنی آمده است: " اصحاب دعوا میتوانند در جلسه دادرسی حضور یافته یا لایحه ارسال نمایند".
مدارک لازم برای نگارش لایحه
نگارش لایحه توسط فردی انجام می گیرد که نسبت به محتویات پرونده آگاهی داشته باشد. اگر مدرک جدیدی به عنوان ادله پیدا شده است باید این مدرک به لایحه پیوست شود. همچنین ممکن است مدارک پیوستی یک استشهادیه باشد. به هر حال هر مدرکی که در لایحه از آن نام برده شده است باید همراه لایحه تقدیم دادگاه گردد.
وکیلی که نگارش لایحه را برای شما انجام خواهد داد تمام زوایا و جنبه های مختلف را با شما در میان خواهد گذاشت. وکیل بر اساس گفته ها و مدارک شما لایحه را به صورت حقوقی نگارش خواهد کرد.
مهارت های لازم برای نوشتن لایحه
بهترین و کاردان ترین افراد برای نوشتن لایحه، افراد حقوقی هستند اما باید به این موضوع واقف باشیم که تنها دانش حقوقی برای نوشتن لایحه کفایت نمی کند و می بایست شیوایی و درستی بیان هم وجود داشته باشد. بتواند مواردی نظیر: موضوع و پیچیدگی پرونده، مرحله ای که پرونده در آن قرار دارد، و لایحه را با عنایت به مراحل قانونی طی شده تنظیم نماید.
در دوره آموزش لایحه نویسی آموزشگاه آپادانا در تبریز نیز مجموعه ای از مهارت را برای کارآموزان خود ارائه می دهد که طی آن می توانند در حوزه لایحه نویسی قضایی تخصص و آموزش های لازم را فراگیرند.
نکات مهم در خصوص فنون لایحه نویسی
شروع به نگارش هر متنی مستلزم مقدمه چینی، شرح ماوقع مستندات و در نهایت خواسته نگارنده است.
1- قسمت های مختلف یک لایحه :
· مقدمه لایحه:در قسمت مقدمه شرح کوتاهی از واقعیت بیان می کنیم، مخاطب شما می خواهد بداند موضوع چیست و باب اختلاف کجاست که با شرح مختصری در مقدمه منشأ و سوابق اختلاف را بیان می کنید.
· متن لایحه :در قسمت متن لایحه رویدادها، استدلال ها و ضمایم را ذکر می کنیم و از اینها استفاده می کنیم برای جهت دادن به ذهن قاضی و نزدیک کردن وی به نتیجه مطلوب و مورد نظر ما.
· نتیجه لایحه:در قسمت نتیجه از مقدمه و دلایلی که ذکر شده است نتیجه می گیریم.
2- توجه به صورت و ظاهر یک لایحه :قاضی هم یک انسان است و واجد احساس و قطعا صورت لایحه نشانه ای از شخصیت و جایگاه اجتماعی و نظم ذهنی و ظاهری ارائه دهنده آن است و به نوعی معرف وی پس توجه به نوع سربرگ، رنگ قلم و نوع کاغذ و حتی فونت و درشتی کلمات می تواند موثر باشد.
3- لحن لایحه:علاوه بر نظم ظاهری لحن و نوع بیان مطلب در لایحه دفاعیه باید همراه با احترام به قاضی و طرف مقابل و نیز با به کاربردن صحیح کلمات و رعایت دستور زبان و به کاربردن معنای واقعی کلمات باشد در واقع قلم خوب و توانایی و مهارتهای نوشتاری بالا همراه با دانش حقوقی است که جان یک لایحه را شکل می دهد.
4- خط لایحه:لایحه را خوانا و خوش خط بنویسید و در صورت امکان آن را تایپ نمایید.
5- خطاب درست:بسته به اینکه مخاطب لایحه شما چه مرجعی است و در چه مرحله ای لایحه می دهید خطابتان به مقام پذیرنده لایحه درست باسد.مثلاً قاضی دادگاه بدوی را رییس خطاب کنید (و نه حاج آقا) یا قضات دادگاه تجدید نظر و دیوان را با توجه به اینکه قضات عالی رتبه هستند عالی جناب خطاب کنید و در خصوص سایر مراجع حسب مورد واژه مناسب برای خطاب انتخاب شود.
6- احترام :از کلمات احترام آمیز در آغاز و پایان لایحه نسبت به قاضی مخاطب و قاضی مراجع پیشین و طرف دعوا یا وکیل وی استفاده کنید توجه داشته باشید اگر هم از طرف خود کینه دارید این حس برای قاضی وجود ندارد و اگر قصد انتقاد از طرف را دارید انتقاد بدون توهین و توام با احترام باشد.احترام شما به قاضی در واقع احترام به جایگاه قانون و مقام قضاوت است و نه شخصی که روبروی شما ایستاده.
7- انتخاب الفاظ، تعابیر و معانی درست:توجه داشته باشید که معانی کلمات حقوقی و غیر عام را در نظر بگیرید و از واژه های عامیانه در لایحه دفاعیه استفاده نکنید .ناخودآگاه در نظر قاضی که یک حقوقدان است استفاده از واژه های عامیانه نشانه ای برای بی سوادی محسوب می شود. (سواد و دانش حقوقی) مثلاً عجیب است که گاهی دیده می شود یک وکیل دادگستری از واژه احضاریه یا متشاکی یا متهمه استفاده کند.
8- نگارش و املای درست :اگر در املا و نحوه نگارش کلمه ای تردید داشتید، تحقیق کنید بهترین منبع لغت نامه ها هستند.
9- اغراق نکنید:از زبان محاوره ای و اغراق آمیز در نگارش لایحه استفاده نکنید اگر قاضی احساس کند که در بیان مطلب اغراق و بزرگنمایی می کنید توجه وی به لایحه شما کم می شود.
10- لایحه یک درخواست است:خطاب و لحن لایحه شما نباید دستوری و آمرانه باشد.شما از قاضی درخواست می کنید و قاضی حسب تشخیص دستور می دهد.
11- مختصر و مفید:از جملات کوتاه گویا، مختصر به جای زیاده نویسی و پرگویی و تکرار مطالب استفاده کنید.در واقع و به عبارت اخری حرف حساب بزنید، حاشیه نروید و مسائل بدیهی را تکرار نکنید.
12- بیان منظور :منظور، هدف و خواسته خود را به صورت روشن و واضح بیان نمایید و پیچیده، صقیل و مبهم سخن نگویید.قاضی وقت و فرصت این را ندارد که خیلی به لایحه شما برای فهم و درک موضوع فکر کند و برای آن وقت بگذارد.
13- سخنان تکراری نگویید:گاهی نگارنده لایحه برای تاکید مقصود و دلیلی را مکرر در لایحه تکرار می کند این نه تنها تاثیر بیشتری بر ذهن قاضی نخواهد گذاشت بلکه ممکن است او را عصبی نماید.
14- احاطه به موضوع:قبل از نگارش لایحه باید پروندده کامل مطالعه شود و نگارنده لایحه باید به موضوع احاطه داشته باشد.بسیار بد است که قاضی متوجه شود شما به عنوان متقاضی از موضوع محل اختلاف درک صحیح و درستی نداشته اید !
15- پاسخ به طرف دعوا:اگر لایحه شما در پاسخ به اظهارات ظرف مقابل است جواب تمام ابهامات و ایرادات را به ترتیب بیان نمایید که اگر قاضی اول لایحه او را خواند با مطالعه لایحه شما به ترتیب پاسخ ، دلایل و دفاعیات شما را هم دریافت کند.
16- استناد به قوانین:استناد به مواد قانونی در یک لایحه دفاعیه ضروری نیست ولی بهتر است جهت تاثیر گذاری بر ذهن و تصمیم قاضی بعد از هر استدلال و ارائه هر دلیل مستندات قانونی راجع به آن هم ذکر شود.
17 - پیوست های لایحه:در صورتی که پاسخ شما به مدارک موجود در پرونده است یا دلیل جدیدی معرفی می نمایید تصویر آن را پیوست لایحه کنید و برای سهولت دسترسی و رویت قاضی پیوست ها را شماره بزنید و در متن لایحه به شماره ها اشاره کنید.